dinsdag 20 september 2011

13 september 2011

Dag 8 (zaterdag 28 maart)

De avonturiers bezoeken het eilandje in het midden van de oase en treffen daar een sfinx. Wanneer de avonturiers haar naar het volgende artefact vragen, vertelt de sfinx hen dat het in haar bezit is. Ze is bereid het af te staan als de avonturiers in staat zijn haar raadsel op te lossen. Ludovic weet het raadsel in één keer op te lossen. De sfinx houdt zich aan haar woord en overhandigt de avonturiers het artefact: een zwaard waarvan het blad met een vlammenmotief is versierd. Als bonus geeft de sfinx een aanwijzing met betrekking tot de locatie van het volgende artefact.
Nadat de avonturiers hebben geconcludeerd dat hun volgende reisdoel een eilandje in zee is, reizen ze in noordwestelijke richting totdat ze tegen het einde van de dag een grote baai bereiken. Op het strand slaan ze hun kamp op voor de nacht. Brocéliande zet doormiddel van een bezwering een alarm uit, waarna de avonturiers zich onbezorgd te rusten leggen. Als de bezwering vier uur later is uitgewerkt, is Brocéliande voldoende uitgerust om zelf op wacht te staan. Tijdens haar wacht hoort ze plotseling een prachtig gezang uit de richting van de zee. Ze heeft echter onmiddellijk in de gaten dat er iets niet klopt en begint haar lier te bespelen om de bezwerende invloed ervan af te wenden.
Het volgende moment wordt het kamp overvallen door een groepje vismensen, dat de avonturiers levend lijkt te willen gevangennemen. Laatstgenoemden worden echter tijdig wakker en bieden weerstand totdat uiteindelijk iedereen behalve Brocéliande onder de invloed komt van het gezang, dat van een sirene afkomstig blijkt te zijn. Er wordt een wapenstilstand ingelast, waarna duidelijk wordt dat er sprake is van een misverstand. De vismensen brachtten de avonturiers verkeerdelijk in verband met de zeeheks, een wezen dat al jarenlang de kusten onveilig maakt.
De avonturiers doen hun verhaal en komen uiteindelijk tot een overeenkomst met de vismensen: zij zullen de vismensen helpen de zeeheks te verslaan, als de vismensen hen op hun beurt helpen om het eilandje in de baai te bereiken.

Dag 9 (zondag 29 maart)

Op aanwijzing van de sirene volgen de avonturiers het strand totdat ze uitkomen bij een plek waar een puntige rots uit de zee omhoog steekt. Deze rots, door de vismensen de Haaienrots genoemd, zou de verblijfplaats zijn van de zeeheks.
Ludovic werpt een touw, waaraan een haak is bevestigd, naar de Haaienrots en slaagt er na enkele pogingen in om houvast te krijgen. Vervolgens houdt hij het touw strak terwijl Sturdle langs het touw naar de rots klautert. Halverwege verliest Sturdle echter zijn grip op het touw en valt in het water. Onmiddellijk doemen er twee haaien op, die tot de aanval overgaan. Sturdle zwemt zo snel hij kan naar de Haaienrots en weet zichzelf daar in veiligheid te brengen. Daarna gaat hij op onderzoek uit en vindt de ingang van een grot.
De overige avonturiers waden naar een kleinere rots in zee en bevestigen daar het andere eind van het touw. Sturdle gaat naar de andere kant van de rots en steekt zijn voet in het water om de haaien naar zich toe te lokken. Dit geeft de andere avonturiers de tijd om zich langs het touw naar de Haaienrots toe te trekken.
De avonturiers betreden de grot, die gedeeltelijk onder water staat. Aan het droogstaande uiteinde van de grot is een aantal houten kisten zichtbaar. Nieuwsgierig begeven de avonturiers zich in die richting, waarop er een net op hen valt. Lyra en Sturdle worden in het net gevangen, maar Lyra weet zich bijna onmiddellijk te bevrijden. Dan springt de zeeheks achter een der kisten tevoorschijn. Haar aanblik doet Lyra, Sturdle en Brocéliande verzwakken. Lyra weet echter nog net de kracht op te brengen om haar toverstokje te gebruiken, waarmee zij de zeeheks in lichterlaaie zet, en het is Ludovic die haar uiteindelijk de genadeslag toebrengt.

XP
4,100 XP (1,025 XP per persoon)

Treasure
2,000 sp
200 gp
Jade
Red spinel
Tourmaline
Emerald
Chain shirt
2 scrolls of Tenser's floating disc
Potion of cure light wounds
Potion 

1 opmerking:

  1. Ik heb de treasure uit de grot van de zeeheks toegevoegd aan het bericht. Zoals jullie zien, heb ik tijdens de sessie een chain shirt over het hoofd gezien. Bij deze... :-P

    BeantwoordenVerwijderen