zaterdag 16 juli 2011

13 juli 2011

De avonturiers nemen enige tijd rust om Sturdle van zijn aanvaring met de draak te laten herstellen. Daarna gaat Sturdle opnieuw op verkenning in de zaal van de draak, die zijn schat onbewaakt blijkt te hebben achtergelaten. Sturdle stopt zoveel mogelijk van de schat in zijn zakken en vervoegt zich dan weer bij de rest van de groep. Vervolgens verkassen de avonturiers naar de mijn, waarvan ze de ingang met balken barricaderen. Daar brengen ze de rest van de dag en de nacht door.

Dag 3 (dinsdag 23 maart)

De volgende ochtend begeven de avonturiers zich naar de ingang van de grot. Sturdle werpt zijn waterzak naar buiten om de aandacht van de draak te trekken, en al snel krijgen de avonturiers in de gaten dat deze zich op de rotswand boven de ingang van de grot bevindt. Brocéliande wendt haar toverkunsten aan om achter de draak het geluid van een grote groep vliegende elfjes na te bootsen. In het ogenblik dat de draak hierdoor is afgeleid, spoeden de avonturiers de grot uit en verschansen zich achter de restanten van de afgebrande palissade. De draak gaat tot de aanval over, maar wordt door de avonturiers met pijlen bestookt, en al snel stort de draak met pijlen doorzeefd ter aarde. De avonturiers ontdoen de draak van zijn kostbare huid en sturen dan één van de bevrijdde elfjes erop uit om de andere toegang tot de zaal van de draak te vinden. Deze wordt spoedig gevonden, en Sturdle daalt in de zaal af om de rest van de schat te verzamelen.
De avonturiers keren terug naar de Moederboom en komen hier tegen het einde van de middag aan. Hier wacht hen een warm onthaal, en die avond wordt er in het heiligdom van Calen ter ere van de avonturiers een groot feest gehouden. Tijdens het feest begint het standbeeld van Calen plotseling tot de avonturiers te spreken. Hij vertelt dat er grote onrust in de wereld heerst en dat hij niet bij machte is om de orde te herstellen tenzij de avonturiers hem vier artefacten, waarin de machten der seizoenen verscholen liggen, bezorgen. Het eerste artefact hebben de avonturiers in de zaal van de draak reeds gevonden. Het tweede artefact is te vinden in het hart van de woestijn, ten zuidwesten van het woud.
De avonturiers voelen zich door Calen misleid, maar begrijpen dat ze weinig keuze hebben als ze naar hun eigen wereld willen terugkeren. Ze besluiten zichzelf enkele dagen rust te gunnen om te herstellen van hun avontuur en dan op pad te gaan.

XP
900 XP (225 XP per persoon)

Treasure
200 gp
80 pp
Amber
Black pearl
4 flasks of holy water
Masterwork light wooden shield
Bullseye lantern
Wand
Masterwork quarterstaff
Green dragon hide

Geen opmerkingen:

Een reactie posten