maandag 21 november 2011

Originea

De kaart hieronder vertegenwoordigt jullie gecombineerde geografische kennis van het continent Originea. Alle plaatsen die jullie in jullie achtergrondverhalen hebben genoemd, zijn erin opgenomen, evenals jullie volgende reisdoel. Ik zal de kaart regelmatig updaten naarmate jullie meer en meer van Originea verkennen...

15 november 2011

Dag 20 (woensdag 9 april)

Als er de volgende ochtend nog niets in gebeurd, besluiten de avonturiers om zich samen naar de derde verdieping van de toren de teleporteren om Calen een lesje te leren. Brocéliande merkt Calen als eerste op. Calen weet zichzelf onzichtbaar te maken, maar wanneer hij tracht weg te sluipen, horen de avonturiers in welke richting hij sluipt. Ludovic roept een bloedhond op om Calen per geur op te sporen, en al snel weet de hele groep waar Calen zich verborgen houdt. Brocéliande wendt haar magie aan om Calen over de grond te doen rollen van het lachen, en niet veel later zit Calen zo als een rat in de val dat hij zichzelf weer zichtbaar maakt en om genade smeekt.
De avonturiers sparen Calens leven, maar eisen een verklaring voor zijn daden. Calen legt uit dat hij de artefacten, die in werkelijkheid geen artefacten zijn, in handen wilde krijgen om de werking ervan te achterhalen. Op die manier wilde hij zich tegenover zijn vader bewijzen, die hem altijd als een mislukkeling heeft beschouwd. Omdat hij zelf niet bij machte was om de monsters te verslaan die de magische voorwerpen bewaakten, haalde hij de avonturiers naar het eiland en bedacht hij een list om hen voor zijn karretje te spannen.
Als de avonturiers Calen naar de vrouw in de kerker vragen, lijkt Calen met stomheid geslagen. Sturdle teleporteert zich naar de hal van de toren, neemt de priesteres van het altaar en draagt haar mee naar boven. Calen heeft de vrouw nog nooit eerder gezien, maar wanneer Ludovic goed kijkt, ziet hij uiterlijke overeenkomsten tussen de vrouw en Calen.
De avonturiers zoeken tussen de restanten van de klok en vinden een stukje geslepen amber. Als ze het stukje amber in de oogholte van de slangenhalsband rond de nek van de priesteres plaatsen, komt de halsband los en ontwaakt de vrouw.
Een heugelijke hereniging tussen moeder en zoon, die door de toestand waarin de vrouw heeft verkeerd nog geen tien jaar in leeftijd verschillen, volgt. Daarna vertelt de priesteres, Dara geheten, dat de vader van Calen, een machtige tovenaar genaamd Ilmen Myirphathras, haar achtentwintig jaar geleden de halsband heeft omgedaan nadat zij zich tegen zijn plannen had verzet. De vier magische voorwerpen, vertelt ze, zijn een imitatie van de stukken van een machtig artefact dat in het begin der tijden door een god werd gebruikt om de wereld te scheppen. Ilmen wenst de stukken van het artefact te verzamelen en deze te gebruiken om de wereld te herscheppen en naar zijn hand te zetten.
Lyra schrikt bij het horen van de naam Myirphathras. Het is de naam van de familie van de vader die zij nooit gekend heeft, en na alles wat Dara over Ilmen heeft verteld, kan ze met zekerheid zeggen dat hij haar vader is. Als Dara de avonturiers vertelt dat Ilmen al één van de stukken van het artefact in handen heeft, haalt Lyra het betreffende stuk tevoorschijn en legt uit dat haar vader het bij haar moeder heeft achtergelaten en dat het na de verdwijning van haar moeder in haar bezit is gekomen.
Dara stelt voor dat de avonturiers zo snel mogelijk naar Originea terugkeren om de overige stukken van het artefact te vinden voordat Ilmen deze vindt. Zelf zal zij naar Pentara reizen om de hogepriesters van Boccob op de hoogte te brengen van het dreigende gevaar. Ze legt de avonturiers uit hoe ze de zegelring kunnen gebruiken om zich naar een leeg pakhuis in de haven van Libera, de grootste en machtigste handelsstad van Originea, te teleporteren. Alvorens hiertoe over te gaan, verplaatsen de avonturiers zich naar de oase om Umar ervan op de hoogte te brengen dat ze een manier hebben gevonden om van het eiland te ontsnappen.

XP
2,300 XP (575 XP per persoon)

Treasure
Masterwork studded leather armor
Amulet of natural armor +1
Masterwork longsword
Masterwork light crossbow
10 crossbow bolts
Potion of eagle’s splendor
Potion of tongues
3 potions of cure moderate wounds
Potion of fly
Wand of summon monster I (15 charges)